Nadabán Csaba Hajfelvásárlás
Weboldal alcíme
Hogyan működik a hajeladás, ajánlattétel?
Jó helyen jársz!

Egy haj eladása összetettebb, több tényezőtől függ az ára. A "Van eladó hajam, mennyit érhet?" kérdésre csak ezen oldalon leírt szempontok tudatában tudok ajánlatot tenni, vagy rosszabb estetben nem tenni.

Külön kell választani a még fejen lévő hajat, és a már levágott haj eladását. A legkedvezőbb, ha még fejen van a haj. Ebben az esetben érhet a legtöbbet, ha hozzáértő kezek vágják le, kisebb tincsekben, szakszerűen, külön a frizurához legumizva. Ebben az esetben akár 20 centivel, és több súllyal vágható le a haj, mint egy szakszerűtlenül, egy copfban vágott. Sajnos nagyon sok hajat vágnak le egy copfban, ezzel sok esetben lényeges értékcsökkenést okazva az eladásnál. Az ilyen, egyben levágott copfot általában egy hajgumival fognak össze, ami nem tudja megtartani a haj eredeti állapotát, sokszor elcsúsznak (főleg, ha be se lett fonva) és ilyenkor a rövidebb, és a feltört részek is benne vannak a hajban, amit később sokkal nehezebb leválasztani vagy kivenni. Természetesen sokszor előfordul, hogy a copf levágásánál még az eladás nem volt szempont, így-úgy le lett vágva. Nem kell megijedni, még így is érhet komoly értéket. Minden esetben, hozzávetőleges értéket képek alapján tudok csak mondani.

A legfontosabb tényezők

Kép (ha még fejen van):

​​Minden esetben két képet kérek, ez mindig feltétele a hajvásárlásnak! Ezt elküldheted az űrlapon ​keresztül vagy e-mailben a hajvasarlas.com@gmail.com címemre (telefonos elérhetőséggel, hogy vissza tudjalak hívni a részletekkel és árajánlattal), WhatsAppon, Viberen, Facebook oldalamra üzenetben és akár MMSben.

Ha van rá lehetőség, természetes fényben kérném az egyik képeket a hajadról, hátulról (nem közvetlen napsütésben), egy kieresztett, kifésült képet.

Súly:

A másik kép egy nyaknál, tarkónál (nem fejtetőnél) copfba fogva. Így tudok viszonyítani és pontosabb ajánlatot tenni súlyra, értékre.

Kép (ha már le lett vágva):

Egy képet a levágott copfról (nem kell befonni) természetes fényben, lehetőség szerint egy mérőszalaggal a haj mellett, és érdemes lemérni grammos mérlegen a pontos súly miatt. A gumikat sose vedd le, nem baj ha azzal méred. Ha leveszed, tönkreteheted, elértéktelenítheted a hajat! A weboldalon sajnos nincs lehetőség képek csatolására, bizonyos internetes vírusok ezt a funkciót megnehezítik. Elküldheted e-mailben a hajvasarlas.com@gmail.com címemre (telefonos elérhetőséggel, hogy vissza tudjalak hívni a részletekkel és árajánlattal), WhatsAppon, Viberen, Facebook oldalamra üzenetben és akár MMS-ben.

Hosszúság, hasznos hossz:

A haj értékének megállapításához fontos lemérni a kívánt frizurától való levágandó rész hasznos hosszúságát. Hasznos hosszúság ameddig nincs elvékonyodva, töredezve, elritkítva a haj. 5 centiméterenként változhatnak a gramm áraim, így nem mindegy, hogy az eladó lemérte-e a haj várható, levágandó vagy már levágott hasznos hosszúságot. Nagyon ritka amikor valakinek teljesen egy hosszúságú, tömör a hajának alja. Javában, nagy általánosságban pl. egy 45 centiméter hasznos hossz eléréséhez 50cm hajat kell levágni (mit a képen is látszik). Persze vannak olyan esetek is, amikor az eladónak 10-30cm rész is el lehet ritkulva, vékonyodva, de az egészséges hossz még így is komoly értéket képviselhet.  Természetes állapotban kell mérni, azaz ha hullámos vagy göndör, ne húzzuk ki egyenesre a hajat méréskor.

Szín:

Minél világosabb egy haj, annál értékesebb. A képen látható felszámozott, festetlen színskála segít behatárolni hajad színét. Ha vörös vagy a színeken belül vöröses árnyalatú, azt is. Számomra így sokkal könnyebb ajánlatot tenni. Természetesen van akinek több árnyalat is van a hajában, ilyenkor több számból is állhat egy haj színe pl. 4-5 vagy 7-8-9. Ezeken kívűl érdemes megemlíteni, ha vannak ősz hajszálak, azok mértékét. 

Haj jellemzői:

90%-ban festetlen és természetes állapotú hajakat vásárolok. Nagyon ritkán veszek festett vagy színezett hajat, azt is csak akkor, ha hosszúságra a levágott rész minimum 50cm és nem sötét szín. Mindent érdemes jelezni felém, ami eltérhet még a haj természetes állapotától. Festés, színezés, hennázás, szőkítő spray, tartós egyenesítés, dauer stb.

Helyszín:

Budapesten a Nadabán Hair Szalonban van lehetőség a haj eladására profi fodrászok közreműködésével vagy már levágott hajadat is elhozhatod, előre egyeztetett időpontra. Én nem vagyok fodrász, fodrászokkal dolgozok, de Budapesten minden vágásnál jelen vagyok. Több infó itt . Vidéken vagy nagyvárosokban leszervezem a vágást egy helyi fodrászattal. Ha nem tudok ott fodrászt, akkor levágathatod te, videóim segítségével. További részletek itt.

Nem vásárolok: ​

  • Sötét színű festett vagy színezett hajat 
  • 25 cm hasznos hosszúság alatti hajat
  • Bárhol vásárolt használt vagy új póthajat
  • 40 cm alatt sötétbarna hajat
  • ​raszta hajat
  • Feldolgozott hajat (pepi, paróka, tincses, tresszelt, hurkos végű vagy ezekről levágott)

Egyéb kritériumok: 

  • festett hajat csak szőke színben, 50 cm levágandó hosszúságtól vásárolok
  • 35 cm alatt (25-35cm) csak világos szőke hajszínt vásárolok
  • 40 cm felett sötétbarna hajat  csak korlátozott számban vásárolok

Kérj ajánlatot hajadra pár lépésben

Hogy néz ki egy szakszerű vágás? Hogyan lehet postázni vagy biztonságosan legumizni egy hajat? Nézd meg a videókat :)